UUTISET

Kesä alkaa vaihtua syksyksi. Tämä korona-aika on ollut poikkeuksellista meille kaikille ja koetellut jollakin tavoin varmasti lähes jokaista. Poikkeukselliset ajat voivat tuoda tullessaan onneksi kuitenkin myös uusia oivalluksia. Luonto on tuonut varmasti monelle rauhaa ja lohtua hankalina aikoina. Sateinen metsä oli kaunis tänäänkin.

Olen saanut runsaasti yhteydenottoja pitkin kesää ja syksyä koskien vapautuvia terapiapaikkoja. Kiitos niistä jokaisesta.  Pahoittelut kuitenkin, että en ehkä ihan kaikkiin ole ehtinyt vastata. Tällä hetkellä minulla ei ole terapiapaikkoja vapaana, eikä ihan hetkeen ole tiedossa uusia aloituspaikkoja. Toivon kuitenkin, että jokainen teistä löytää sen oman ja itselleen sopivan psykoterapeutin ja terapiamatka voi alkaa. Hyvää syksyn aikaa juuri sinulle!

 Ajanvaraus- ja psykoterapiapaikkatiedustelut voit lähettää sähköpostiosoitteeseen kmottelin@gmail.gom. Kuntoutuspsykoterapiaa kelan tukemana voin antaa yksilöpsykoterapiana (integratiivinen suuntaus) sekä perheterapiana. Paikkoja uusille asiakkaille avautuu silloin tällöin.

Terapiaa ja neuvontaa lapsiperheille palvelusetelillä

Tiesitkö, että jyväskyläläisten lapsiperheiden on mahdollista saada perheterapiaa, vanhemmuusterapiaa, psykologista neuvontaa ja lasten tukiterapiaa Jyväskylän kaupungin tarjoamalla palvelusetelillä. Olen yksi Jyväskylän kaupungin hyväksymistä palvelusetelituottajista. Lisätietoa palvelusetelitoiminnasta saat Jyväskylän kaupungin verkkosivuilta. Palvelusetelipäätöksen lapsiperhe voi saada perheneuvolasta.


Tiesitkö, että psykoterapia sekä psykologinen neuvonta ja ohjaus ovat mahdollisia myös etänä puhelimen tai videopuhelinyhteyden välityksellä. Näin terapia onnistuu myös Suomen rajojen ulkopuolelle tai pidempien kulkuyhteyksien päähän. Hyödyllistä pidemmässä yhteistyössä on, että silloin tällöin tavataan myös kasvotusten. Olen tehnyt...

Olen saanut käyttööni viihtyisän vastaanottotilan Jyväskylän keskustassa. Edelleen otan vastaan asiakkaita myös lääkärikeskus Mehiläisessä. Loppukevään ja tulevan kesän aikana uusia asiakkaita mahtuu työskentelyyn muutama. Voit ottaa yhteyttä, jos etsit psykologia, perheterapeuttia tai psykoterapeuttia omakustanteisesti tai kelan tuella ja sinua...

Tiesitkö, että kelan kuntoutuspsykoterapia voi toteutua myös perheterapiana. Voit siis saada kelalta tukea perheterapiaan 1-3 vuodeksi. Tämä edellyttää psykiatrian erikoislääkärin arviota tilanteestanne ensin. Kelan kuntoutuspsykoterapiaan voit hakeutua, jos olet 16-67-vuotias ja työ- tai opiskelukykysi on uhattuna.

Integratiivinen lähestymistapa psykoterapiassa on ennen kaikkea ajattelutapa ja työskentelyorientaatio, ei yhtenäinen teoriasuuntaus tai psykoterapiatekniikka. Integratiivisesti työskentelevä psykoterapeutti mieltää, että psyykkisiä ilmiöitä on hyödyllistä tarkastella monesta näkökulmasta. Lähestymistavassa pyritäänkin vertailemaan ja yhdistämään...